Trees of Blessing – taidevalokuvaprojekti

26.2.2019

”Hetken vielä on lupa itselle
olla aloillansa ja kuunnella lapsen lailla
Suojeluspuun kiehtovia tarinoita,
jotka virtaavat tajuntaan kuvina
sen juurella levätessä.
Ja kullankeltaiset lehdet havisevat latvassa
ovat suruttomampia ja vahvempia
kuin vanhat uskomukset luulevat.

Käy déjà-vu viitta harteilla
nostaa soturin sielun pintaan:
Taistele tai pakene.

Minä seison tässä
enkä pelkää kohtaloani.

Lempeä äiti. Matriarkkahaapa,
juuriverkossaan yhteys
kollektiiviseen tajuntaan.

Hän on kauan sitten ylittänyt rajan
olla kuin kuka tahansa.
Huomaamattomissa.”

 

Trees on Blessing on henkilökohtainen taidevalokuvaprojektini.
Se on syntynyt rakkaudesta ja kunnioituksesta metsiin ja puihin. Puut ovat olemassa olomme kannalta tärkeitä: Ikiaikaisina voimauttajinamme ne antavat meille monimuotoisesti energiaa, lohtua ja lisäävät hyvinvointiamme. Meillä on paljon aihetta kiitokseen suhteestamme puihin.

Aloitin projektin 2016 ja se on saanut kasvaa rauhassa kuin vuosirenkaat puiden runkoihin. Olen tutkinut puuteemaa niin alan kirjallisuuteen syventyen kuin metsissä havainnoijana, kuulijana ja kokijana kulkien sekä erilaisten ihmisten kanssa keskustellen. Projektin aikana olen myös muun muassa kouluttautunut puuhengitysohjaajaksi  ja opiskellut Green Caren koulutuksissa. Valokuvauksellisesti ammattitaito on syventynyt VEAT (valokuvaajan erikoisammattitutkinto) opinnoissa, joissa projekti oli lopputyöni.

Olen kuvannut ihmisiä heille tärkeän puun kanssa sekä saanut kuulla ja tallentaa heidän tarinoitaan. Toivon osaltani voivani herättää keskustelua ja  luoda näkyväksi muotokuvauksen keinoin tarinaa puiden ja metsien merkityksistä, arvosta ja tärkeydestä meille kaikille sekä lisätä mielenkiintoa  luontoyhteyden tutkimiseen.

Trees of Blessing taidevalokuvaprojektistani on tulossa näyttely ja suunitteilla on kirja. Suuri unelmani on saada aloittaa Trees of Blessing kansainvälinen valokuvagalleria, jonne valokuvaajat voisivat 
tuottaa vastaavaa aineistoa ympäri maailmaa ihmisten ja puiden välisistä tarinoista. Ennen kaikkea tahdon omalla tavallani tukea luonnonsuojelutyötä monimuotoisten metsien säilyttämiseksi ilmastomuu
toksen hidastamiseksi ja sen vaikutusten minimoimiseksi. Sillä tämä maailma on vielä kaunis  ja elinkelpoinen -”kukin tehköön sen minkä voi ja osaa” sen säilyttämiseksi tuleville sukupolville kauniina ja elinkelpoisena.